Világszemle

Vegyél egy kiló citromot majd keverj hozzá egy csipet fantáziát!

Az ételek fotózása nem is olyan könnyű, mint azt valaki először elképzeli. A háttér, és megfelelő fényviszonyok kialakítása csak az első lépés. Az igazi kihívás stílusosan összerendezni a fotózásra váró falatokat.

Ezért is van, hogy TV műsorokba, szakácskönyvekhez, reklámokhoz, szakembereket hívnak. Kicsit olyan, mint a kirakatrendezés. Egy jó fotó sokszor nagyobb publicitást eredményezhet, mint bármilyen marketing gépezet. Az sem törvényszerű, hogy a „food stylist” és a fényképész egy személy legyen, hiszen az ételek bizonyos fokú ismerete nem feltétlenül egy fotós erőssége. Vizualitás, esztétikai érzék mindkettőben van, azonban más a szakterületük; a lényeg az, hogy jól össze tudjanak dolgozni.

A lenti képek ennek az ágazatnak egy letisztultabb formáját képviselik, de szerintem ezek is gyönyörűen illusztrálják, hogy egy kis kreativitással a legegyszerűbb hozzávalókból is igazi különlegességet lehet alkotni.

A világos háttér frissességet sugároz.

 A sötét háttér gyönyörűen kiemeli a színeket.

 

A képekre kattintva eljutsz a forráshoz, legtöbbjük fantasztikus gasztro fotóoldalakra vezet, ha inspirációra vágysz, ne hagyd ki!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!