Étteremben dolgozom. Hét évig asszisztens menedzserként, tavaly óta pedig üzletvezetőként tevékenykedem. Szeretem a munkámat. Szeretek róla panaszkodni is. A hosszú műszakok és a stressz napi szinten való kezelése megteszi hatását. A néha jobban, néha kevésbé szembetűnő kivételezés, ami minden munkahelyen fennáll, az aránytalanul férfiközpontú felső vezetés, és a kötelező munkahelyi partik néha kihozzák belőlem is… Tovább »
Nők a vendéglátóiparban – sikerek és előítéletek
Étteremben dolgozom. Hét évig asszisztens menedzserként, tavaly óta pedig üzletvezetőként tevékenykedem. Szeretem a munkámat. Szeretek róla panaszkodni is. A hosszú műszakok és a stressz napi szinten való kezelése megteszi hatását. A néha jobban, néha kevésbé szembetűnő kivételezés, ami minden munkahelyen fennáll, az aránytalanul férfiközpontú felső vezetés, és a kötelező munkahelyi partik néha kihozzák belőlem is… Tovább »

Az ételek fotózása nem is olyan könnyű, mint azt valaki először elképzeli. A háttér, és megfelelő fényviszonyok kialakítása csak az első lépés. Az igazi kihívás stílusosan összerendezni a fotózásra váró falatokat. Ezért is van, hogy TV műsorokba, szakácskönyvekhez, reklámokhoz, szakembereket hívnak. Kicsit olyan, mint a kirakatrendezés. Egy jó fotó sokszor nagyobb publicitást eredményezhet, mint bármilyen…
Igen, tudom, még mindig tél van, hideg van, esze ágában sincs senkinek kint ücsörögni, hacsak nem muszáj. Azért tavasz várókent már rá lehet készülni a kellemesebb időre, és eltervezni hogyan fogjuk feldobni a lakásnak ezt a sokszor elhanyagolt részét. Bizony a balkont nem csak tárolásra lehet használni, és a virágcserepeken kívül sok minden elfér még…